Ιεροί Ναοί της Ιεράς Επισκοπής Κισανγκάνι

Η Ιερά Επισκοπή Κισανγκάνι ιδρύθηκε, μόλις το 2018.
Είναι νεοσύστατη και πρώτη φορά ορίσθηκε επίσημα, κατόπιν σεπτής εντολής της Α.Θ.Μ, του προκαθημένου του Αλεξανδρινού Θρόνου, του Μακαριωτάτου Πατριάρχου μας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ως Πατριαρχικός Επίτροπος της Εκκλησιαστικής αυτής Περιφέρειας, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Διαμαντόπουλος στις 6 Μαρτίου του 2022.
Ως εκ τούτου οι ενορίες που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην ευρύτερη περιφέρεια του Ανατολικού Κονγκό είναι ελάχιστες και οικοδομημένες από τις υπάρχουσες Ελληνικές Κοινότητες που άλλοτε ανθούσαν εδώ. Κισανγκάνι, Μπούνια, Ισίρο, είναι τα τρία μεγάλα αστικά κέντρα της περιοχής όπου και υπάρχουν οι αντίστοιχες Ελληνικές Κοινότητες με τους κατά τόπους Ιερούς Ναούς τους.

Κισανγκάνι

Ιερός Ναός

Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Κτίσθηκε από τους ομογενείς μας στην πόλης του Κισανγκάνι το 1957. Μαζί με την Ελληνική Κοινότητα σήμερα αποτελεί το προσωρινό κέντρο της Επισκοπής, η οποία φιλοξενείται μέσα στο χώρο της.

Μπούνια

Ιερός Ναός

Αγίου Νικολάου

Αντίστοιχα με τον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χτισμένος την ίδια εποχή, στην πόλη Μπούνια, 700 χιλ. βορειοανατολικά του Κισανγκάνι, από τη άλλοτε ακμάζουσα εκεί Ελληνική Κοινότητα της πόλης.

Ισίρο

Ιερός Ναός

Αγίου Δημητρίου

Χτισμένος και αυτός την ίδια εποχή με τους άλλους από την μεγάλη Ελληνική Κοινότητα του Ισίρο. Βρίσκεται 900 χιλ. βόρεια του Κισανγκάνι.