You are currently viewing Καλή Μεγάλη Εβδομάδα

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα

  • Post category:Γενικά

Σαν σήμερα, πριν ένα ακριβώς χρόνο έλαβε μέρος η εγκατάσταση της ελαχιστότητάς μου, ως πατριαρχικού Επιτρόπου, εδώ στην Ι. Επισκοπή Κισαννγκάνι από τον εκπρόσωπο του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Θεοδόσιο.
Ένας χρόνος σήμερα κλείνει από τις ταπεινές προσπάθειές μας εδώ, για να θεμελιώσουμε και να οργανώσουμε, την νέα αυτήν Επισκοπή μας, εδώ στην καρδιά της Αφρικής και στο μέσο των τροπικών της δασών, στο Ανατολικό Κονγκό.
Η πορεία της Εκκλησίας είναι σταυροαναστάσιμη και έτσι, παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κάθε ημέρα εδώ, ακολουθούντες εν υπομονή και προσευχή, την πορεία του Κυρίου μας προς τον Γολγοθά, αναμένουμε την Ανάσταση, την οποία και προσδοκούμε ως μέγιστη ανταπόδοση των ελάχιστων κόπων μας.
Σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε μαζί με το ποίμνιό μας εδώ το Πάσχα μας. Θα καθίσουμε κυκλικά στην κοινή τράπεζα αγάπης, θα τραγουδήσουμε, θα ψάλλουμε τους όμορφους ύμνους μας, μα πάνω από όλα θα θυμηθούμε! Τίς ελάχιστες θλίψεις που μας συγκλόνισαν ίσως, αλλά και τις αμέτρητες χαρές που μας ένωσαν εδώ και ένα χρόνο κάτω από την αγάπη του Χριστού μας, ώστε σήμερα να απολαμβάνουμε σαν μία οικογένεια τους πρώτους καρπούς των κόπων μας.
Δεν παραλείπω να πω ότι δεν ξεχνούμε και τα αδέλφια μας στην Μαδαγασκάρη, τον αγαπητό μας Επίσκοπο Τουλιάρας κ. Πρόδρομο και το ποίμνιό του στον Νότο της χώρας, με τους οποίους συνδεθήκαμε τόσα χρόνια εκεί, κάτω από την σκέπη του Πατριάρχου μας, ο οποίος ευλόγησε και ευλογεί παντού τις προσπάθειές μας.
Ένα απείρως μεγάλο ευχαριστώ προς όλους όσους στέκονται στο πλάι μας!
Πρώτα στον πνευματικό Πατέρα μας και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, στον Γέροντά μου π. Ιωάννη και την συνοδεία μας, στο Άγιο Όρος και εκτός αυτού, στον πολυσέβαστο π. Βασίλειο Βύρλιο, στην οικογένειά μου και τους σεβαστούς μου γονείς, στους πατέρες και αδελφούς που στέκονται στο πλάι μου σε αυτόν τον αγώνα, στους αγαπητούς μας Πατέρες που αγωνίζονται πλησίον του Πατριάρχου μας, για την όλη στήριξη, πάνω από όλα ηθική, του έργου μας, με πρώτον τον Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Παντελήμων, Αρχιγραμματέα της Ι. Σ. του Πατριαρχείου μας, ο οποίος στέκεται όχι σαν πατέρας απλώς, αλλά ταπεινά και αγαπητικά εν Χριστώ, σαν αδελφός, κοντά στις δυσκολίες και στις θλίψεις μου.
Παρακαλώ συνεχίσετε να στηρίζετε το έργο μας. Ώστε να φτάσουμε μαζί να γιορτάσουμε και την Ανάσταση της αγαπημένης μας νεοσύστατης Επισκοπής Κισανγκάνι και Μπούνιας στον Ανατολικό Κογνκό.
ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!