You are currently viewing Κυριακή Αγίων Πάντων -Χειροτονία Πρεσβυτέρου
Κυριακή των Αγίων Πάντων

Κυριακή Αγίων Πάντων -Χειροτονία Πρεσβυτέρου

Σήμερα Κυριακή των Αγίων Πάντων έκλεισε το πρώτο κεφάλαιο στην απαρχή της Ιεραποστολικής μας προσπάθειας στην Ιερά Επισκοπή Κισανγκάνι με την χειροτονία εις πρεσβύτερον του αγαπητού Διακόνου μας πατρός Γαβριήλ από τον Άγιο Κινσάσας κ. Θεοδόσιο.
Βαθιά συγκινημένοι τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και η ελαχιστότητά μου για τους πρώτους καρπούς της προσπάθειας που κάναμε τους λίγους αυτούς μήνες στη νεοσύστατη Επισκοπή μας, ευχόμαστε στα παιδιά μας να είναι στερεωμένοι στην Πίστη, αφοσιωμένοι στην Ιερωσύνη τους και καρποφόροι στο ιεραποστολικό τους έργο, ως στύλοι και θεμέλια κοντά σε εμάς και στον κόσμο που καλούνται να υπηρετήσουν και να ευαγγελίσουν για πρώτη φορά.
“Εις πάσαν την γην“ του Congo Oriental είθε να λάμψει ο λόγος του Ευαγγελίου και να φωτίσει τις διψασμένες καρδιές των ανθρώπων της Επισκοπής μας.
Ευχαριστίες θερμές στον Πατριάρχη μας που μας χαρίζει τις ευλογίες και τις θερμές προσευχές του και έτσι καρποφορεί ήδη το δέντρο της Επισκοπής Κισανγκάνι.
Ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κινσάσας που στηρίζει με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας.
Ευχαριστίες στον πολυσέβαστό μου Γέροντα και τη Συνοδεία μου που αδιαλείπτως εύχονται και στηρίζουν τον ταπεινό μου αγώνα.
Ευχαριστίες τέλος σε όλους εσάς που στέκεστε κοντά μας με κάθε τρόπο και με τόση αγάπη.
Μαζί σας ρίχνουμε τα θεμέλια στη νέα μας Εκκλησία στην καρδιά της Αφρικής.
Καλή και ευλογημένη Νηστεία των Αγίων Αποστόλων.
Αρχιμ. Πολύκαρπος
Πατριαρχικός Επίτροπος Κισανγκάνι

Ακολουθούν επίσης φωτογραφίες από την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου μας πατήρ Θεοδώρου εχθές.